За образу держава Україна наставатиме кримінальна відповідальність

Хамство та образа в бік держави Україна отримують рівноцінну відповідь у вигляді кримінальної відповідальності. Верховна Рада вже отримала підготовлений відповідний законопроєкт. Об’єкти захисту — держава, Збройні сили, українці.

Згідно з документом, передбачено наступні покарання:

— Виправні роботи на строк до 2-х років або арешт до шести місяців, або позбавлення волі на строк до 2-х років за дії, що посягають на авторитет України, або ті, які орієнтовані на підрив авторитету ЗСУ.
— Арешт до шести місяців або позбавлення волі на строк до 3-х років за публічні приниження, образливі виступи на адресу української нації або паплюження історичної пам’яті українського народу.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроєкт про посилення кримінальної відповідальності за брехню у деклараціях чиновників. Але Президент Зеленський пообіцяв, що ветує закон, оскільки, за його словами, депутати змінили підходи до декларування активів, які є у володінні членів сім’ї декларанта. Так, декларанти зможуть не зазначати у деклараціях рухоме та нерухоме майно родичів, якщо вони не надають про нього інформацію.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *