Яку небезпеку несе 5G

У США вчені виступили з докладом про перелік небезпек від 5G. Серед основних — загроза демократії.

У США заявили про те, що зв’язок п’ятого покоління (5G) є “реальною загрозою” і несе в собі ризики для людей. На думку вчених, розвиток і поширення цієї технології вплинуть на демократію. Про це йдеться у звіті Національного демократичного інституту США, в якому вчені називають 5G “інтернетом майбутнього”. Про це інформують Економічні Новини .

Дослідники стверджують, що в 5G таїться “реальна загроза”. Так, зв’язок п’ятого покоління нібито відкриє для влади країн з авторитарним правлінням нові можливості. Через це можуть бути порушені права людини, а вся демократія опиниться під загрозою.

Популярні новини Instagram вводить нову функцію для підлітків
“Революційні технологічні зміни постійно впливали на розвиток демократичних держав. Але навіть на прикладі 4G ми бачимо, що технології, які являють собою драйвер громадянської мобілізації та безперешкодного поширення інформації, одночасно стають інструментом для дезінформації, стеження, цензури та експлуатації антидемократичними силами”, – заявили вчені у своєму звіті.

Також американські дослідники додали, що з впровадженням 5G збільшиться кількість хакерських атак. У звіті згадуються Російські зловмисники, які використовують злом і захоплення чужих даних для інформаційної війни.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *