Як Зеленський помріяв про відставку Тупицького

Володимир Зеленський зауважив, що діючий глава Конституційного суду Олександр Тупицький повинен піти у відставку. Про це він заявив в етері ЗМІ.

За його словами, з чинним складом Конституційного суду в Україні не буде жодних кроків вперед. Міжнародні партнери пропонують різні варіанти розвитку ситуації й підтримують оновлення складу суду.

«Він повинен просто піти у відставку», — заявив президент про Тупицького.

Нагадаємо, 30 жовтня Тупицький заявляв, що не збирається у відставку.

«Такої вимоги, щоб я подав у відставку, я не чув. Якщо таке є, то вона повинна бути вмотивована. Щоб я розумів і розібрався, щоб суд зрозумів, що проблема в мені. Тоді ми це вирішимо об’єктивно на спеціальному засіданні Конституційного суду України. Ідеться ж про інше — про скасування всього складу Конституційного суду. Тому таке питання поки не виникало», — сказав він.

Окрім цього Зеленьский наголосив, що не буде відкликати свій законопроєкт, яким пропонує звільнити чинних суддів КС та призначити нових.

Президент додав, що з суддів Конституційного суду спілкувався тільки з його главою Тупицьким.

«Я йому казав, що є червоні лінії для українського суспільства, якщо ми не хочемо повернутись через ваші рішення на 10 років в минуле. Це ВАКС, це земельна реформа, це наші зобов’язання перед державою Україна, перед нашим суспільством, це банківська реформа», — зазначив президент.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *