Як Юрій Луценко намагається очистити Медведчука від плівок

Несподівано Юрій Луценко, який був на боці Революції гідності, став на бік проросійського політика Віктора Медведчука у справі про державну зраду. Так, екс-прокурор Луценко намагається доказати нелегитимність плівок розмов Медведчука із російськими кураторами.

Записи розмов, які фігурують у кримінальному провадженні стосовно нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука, були зроблені таємно одним зі співробітників Служби безпеки України з 2014 по 2019 рік в особистих інтересах, спецслужбі та Генпрокуратурі про них не було відомо. Про це заявив ексгенпрокурор Юрій Луценко, додавши, що цей співробітник СБУ тепер працює в Офісі президента і обіймає високу посаду.

«Плівок розмов Медведчука, які нині фігурують в ефірі, під час моєї каденції генпрокурора з 2016 по 2019 рік не було», – підкреслив Луценко. Він додав, що його попередникові Віталію Яремі (генпрокурор в 2014-2015 роках) також не було відомо про плівки нібито розмов Медведчука з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, як і керівництву СБУ.

Політологи та експерти вважають, що плівки «зачепили» Луценко і він намагається уникнути відповідальності.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *