Як Угорщина гімн назвала молитвою

В посольстві Угорщини в Україні гімн своєї країни назвали молитвою, аби СБУ не притягувало до відповідальності нардепів Сюртівської сільській об’єднаної територіальної громади Закарпатської області, які після присяги Україні співали гімн Угорщини. Дуже дивний захист в країні, яку роздирають сепаратистські настрої і вподобання.

Дипломати зазначили, що запис, на якому чути, як депутати сільради нібито співають гімн Угорщини, була зроблена вже після того, як був виконаний гімн України. При цьому сам «угорський гімн» в посольстві назвали національною молитвою угорців, якій кілька сотень років, і «яка згодом стала державним гімном Угорщини».

«Ця молитва є частиною культурної спадщини та самобутності угорців, які живуть в будь-якій точці світу, подібно угорських національних кольорів (червоно-біло-зелений). Вони зберігаються і використовуються угорськими громадами у всьому світі не як символ Угорщини, а як символ приналежності до угорської нації, як це має місце з угорцями, що проживають в Україні», — йдеться в заяві.

Як зазначили у посольстві, вже десятиліттями спостерігається практика, коли в поселеннях, де проживають угорці, присутні угорські національні кольори, а під час урочистостей співається національна молитва.

«Ми сподіваємося, що ця прекрасна і високо цінуємо традиція поваги до різних національностей і меншин ідентичності буде безперешкодно тривати в Україні», — заявили в посольстві.

Нагадаємо, інцидент стався 21 листопада під час засідання Сюртівської сільради. Тоді частина депутатів нібито заспівали гімн Угорщини після прийняття присяги.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *