Як Львів постраждає від Малехівки через Грибовичі

Малехівська сільрада виграла суд проти ЛКП «Збиранка» та отримає згідно рішенню суда 2 млн грн за забруднення своїх земель інфільтратами. Наразі призначена апеляція.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 16 жовтня 2019 року.

Малехівської сільська рада Жовківського району подала позов до суду проти ЛКП «Збиранка» про стягнення 2,1 млн грн шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Як йдеться в ухвалі, ЛКП «Збиранка» порушила вимоги щодо експлуатації Грибовицького сміттєзвалища, зокрема, з південно-західної сторони сміттєзвалища у 2016 році відбувся зсув відходів на землі Малехівської сільради, що спричинило забруднення інфільтратами та побутовими відходами земель села на 2 154 310,71 грн. Сільрада вимагає стягнути ці кошти із комунального підприємства.

Тоді ж Держекоінспекція провела лабораторні дослідження цієї території та виявила перевищення норм забруднюючих речовин у грунтах.

Відтак, суд повністю задовільнив позов громади Малехова й постановив стягнути з ЛКП «Збиранка» на користь Малехівської сільської ради 2,1 млн грн шкоди, а також 32 314,66 грн судового збору.

Натомість ЛКП «Збиранка» подала на це рішення суду апеляційну скаргу до Західного апеляційного господарського суду, засідання призначили на 13 січня 2020 року.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *