Як корупція намагалась запобігти зарядним станціям для авто

Що в Україні може суттєво заважати розвітку електричного транспорта? Звісно, корупція при видачі дозволів на встановлення зарядних станцій. А що може заважати при цьому корупціонерам? Звісно, правоохоронці. Приклад — затримання в Києві двох посадовців на гарячому.

Двох посадовців Деснянської РДА та посередника викрито на хабарі у 8 тисяч доларів за дозвіл на розміщення зарядних станцій. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 затримано посадових осіб Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та посередника під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища і начальник відділу з питань розвитку транспортної інфраструктури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за участі посередника вимагали 8 тис. доларів США неправомірної вигоди від представника суб’єкта господарювання за надання дозволу на розміщення зарядних станцій для електричних транспортних засобів у Деснянському районі.

Після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 4 тис. доларів США їх затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та застосування запобіжних заходів.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *