Викиди на АрселорМиттал перевірили провоохоронці та екологі

Співробітники СБУ знову відвідали меткомбінат ArcelorMittal Кривий Ріг сумісно з представниками Дерекоінспекціїмдля перевірки агломераційної фабрики метвиробництва. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Відзначається, що фахівці проводили вимірювання на стаціонарних джерелах викидів.

«Підприємство, зі свого боку, створює всі умови для представників СБУ, яка продовжує розслідування кримінальної справи за статтею 441 Кримінального кодексу України (Екоцид)», — йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні на ArcelorMittal Кривий Ріг прибули представники Держінспекції ядерного регулювання, які висловили бажання провести чергову позапланову інспекційну перевірку на новій машині безперервного лиття заготовок №3.

Вони повідомили про це підприємству, пославшись на лист Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ від 21.08.2019 р. № 8/2/2-6817.

Відзначається, що представники Держінспекції ядерного регулювання відмовилися надати представникам підприємства даний лист. В результаті, підприємство відмовило в перевірці представникам інспекції ядерного регулювання з кількох причин.

«По-перше, до цього, 24 липня, позапланова перевірка вже була проведена цією структурою на МБЛЗ-3. Крім того, аналогічні за своїм змістом дії проводилися інспекцією під час обшуку, який 20 — 21 липня проводили співробітники СБУ в рамках розслідування вищевказаної кримінальної справи. Вони показали, що виробничий комплекс МБЛЗ-3, побудований в рамках інвестпроекту, не представляє небезпеки ні для міста, ні для працівників підприємства. Власні вимірювання підприємства це також підтвердили», — йдеться в заяві ArcelorMittal Кривий Ріг.

Другою причиною у відмові представникам інспекції ядерного регулювання в перевірці називають те, що для чергової перевірки повинні бути більш вагомі правові підстави, ніж черговий лист СБУ.

«Документи, які були пред’явлені ArcelorMittal Кривий Ріг, не відповідають вимогам закону України Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», — зазначає пресслужба.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *