Венедіктова приховує, що у неї може бути конфлікт інтересів через чоловіка

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова приховує, що у неї може бути потенційний конфлікт інтересів через те, що її чоловік Денис Колесник займає високопоставлену посаду в Нацполіції.

Як відомо, в даний момент Денис Колесник обіймає посаду заступника голови Департаменту кіберполіції – начальника 2-го управління (організаційно-аналітичної роботи та забезпечення діяльності) Нацполіції.

Департамент кіберполіції має право на здійснення оперативно-розшукової діяльності. При цьому генпрокурор Венедіктова, а також її заступники, згідно із законодавством, здійснюють нагляд за дотриманням законів при проведенні оперативно-розшукової діяльності.

На думку експертів, мова фактично йде про потенційний конфлікт інтересів, оскільки Венедіктова повинна здійснювати контроль за діяльністю свого чоловіка Колесника.

Наявність у Венедіктової приватного інтересу в сфері, в якій вона виконує свої службові повноваження, може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття нею рішень. Існує ймовірність, що вона, в разі виявлення порушень, може не вжити відповідних заходів реагування щодо свого чоловіка і його підлеглих.

При цьому, Венедіктова з моменту призначення чоловіка в Департамент кіберполіції, жодного разу не повідомляла про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, а також безпосередньо вона і її чоловік не вживали заходів щодо його вирішення відповідно до норм закону “Про запобігання корупції”.

Як відомо, Ірина Венедіктова в липні 2019 року пройшла до Верховної Ради за списками “Слуги народу”, в грудні того ж року вона була призначена в.о. директора Державного бюро розслідувань. З березня 2020 року Венедіктова займає посаду генпрокурора.

Примітно, що стрімке кар’єрне зростання Дениса Колесника почався після того, як його дружина потрапила у вищі ешелони влади – до липня 2019 року він обіймав посаду начальника Відділу протидії кіберзлочинності в Харківській області Слобідського Управління кіберполіції ДКП НПУ.

На думку ЗМІ та експертів, є всі підстави вважати, що саме Венедіктова забезпечила своєму чоловікові настільки швидке просування по кар’єрних сходах. Таким чином, сама генпрокурор створила умови для виникнення потенційного конфлікту інтересів, а тепер ігнорує цей факт.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *