В Україні з 1 лютого введуть новий етап обмежень пластикових пакетів: скільки будуть коштувати

Затвердження цін допоможе обмежити обіг пластикових пакетів і поліпшити екологічну ситуацію в країні З 1 лютого 2022 року в Україні введуть мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Ідеться про пакети завтовшки понад 50 мікрометрів. Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив у понеділок, 20 грудня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Мінімальна вартість пакетів зі стінками завтовшки більш ніж 50 мкм становитиме 2-3 гривні. Залежно від пакета, призначеного для пакування та транспортування товарів і продуктів, у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг визначено такі ціни: 2,00 грн — пакети без ручок і бокових складок; 2,50 грн — без ручок (з боковими складками), з ручками (без бокових складок); 3,00 грн — з ручками й боковими складками. “Кожен українець у середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку.

Вони служать лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дасть змогу захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику”, — зазначив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін. Як повідомляла ЕкоПолітика, в Україні з 10 грудня почав діяти перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів.

Згідно з ним, у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів, окрім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинним пакованням для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів і льоду. Нагадаємо, що законопроєкт про обмеження обігу пластикових пакетів на території України Верховна Рада ухвалила в другому читанні та загалом 1 червня 2021 року.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *