В Україні спробували створити фішінговий сайт «Дія»!

Шахраї в Україні вже встигли спробувати підробити портал державних послуг «Дія» з метою фішінгу. Тоб то з метою перехоплення даних користувачів державного сайту. Будьте обережні!

Фішинг – один з найпоширеніших способів шахрайства для виманювання даних у людей. Натрапити на нього можна абсолютно будь-де: при пошуку в Інтернеті, в соцмережах, в месенджерах, у листі з електронної пошти тощо. Урядова організація CERT.UA попередила про виявлення фішингового сайту, який імітує сайт «Дія».

«За допомогою зазначеного сайту зловмисники збирають дані кредитних карток та ІПН громадян України. На головній сторінці фішингового сайту користувачам пропонується ввести ІПН для перевірки інформації про можливість отримання виплати 8 000 грн карантинної допомоги, після введення будь-якої інформації на головній сторінці користувачі перенаправляються на певну сторінку, де вказано, що «Вам доступна виплата у розмірі 8 000 грн» і необхідно ввести дані банківської картки.

Всі дані картки потрапляють до зловмисників. Якщо Ви стали жертвою такого фішингу і ввели дані своєї кредитної картки на підробному сайті «Дія», Вам потрібно негайно повідомити про це представників Вашого банку».

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *