Угорщина розвиває в Україні сепаратизм та жаліється на протидію

СБУ проводило обшуки на Закарпатті. Саме тому Угорщина вирішила пожалітися на Україну стосовно закарпатських угорців в НАТО. Угорщина при цьому не відмитила, що завдякі їі ворожої позиції до України на Закарпатті виникли осередкі сепаратизму. Зокрема, 30 листопада в Фейсбуці було побликовано відео, де новообрані нардепи та голова Сюртовської об’єднаної тер.громади після прийняття присяги співають гімн Угорщини.

Угорщина має намір поскаржитись у НАТО на дії України щодо закарпатських угорців. Про це 30 листопада повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у фейсбуку.

За його словами, Угорщина вважає дії української влади стосовно закарпатських угорців неприпустимими та викликає посла України в Угорщині. 1 грудня країна під час зустрічі з членами НАТО буде скаржитися на дії влади та правоохоронних органів України щодо угорців.

«Ми будемо відстоювати закарпатських угорців на всіх міжнародних форумах», — заявив Сиярто.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела в Закарпатській області обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів, який підозрюється в діяльності, спрямованій на порушення державного суверенітету України.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті. Також вилучено комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які слідчі будуть досліджувати як доказову базу протиправної діяльності фігурантів.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *