У СБУ розповіли, чому Медведчуку досі не вручили обвинувальний акт

У так званій «кримській справі» Віктора Медведчука йому досі не вручили обвинувальний акт. Все тому, що нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» ще не завершив ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.
У прес-службі зазначили, що досудове розслідування у справі народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яке стосується держзради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, веде міжвідомча слідча група.

Після обрання 13 травня 2021 року запобіжного заходу щодо Медведчука СБУ виконала всі необхідні слідчі дії протягом трьох місяців. Це дозволило Офісу генпрокурора повідомити про завершення досудового розслідування вже 20 серпня. Тоді ж матеріали кримінального розслідування були передані для ознайомлення підозрюваному та його захисту.

“З боку підозрюваного триває ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Саме цей процес відкладає вручення Медведчуку обвинувального акту і направлення його до суду”, – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, цього тижня Медведчуку обрали новий запобіжний захід у “кримській справі” у вигляді особистого зобов’язання. В СБУ підкреслили, що домашній арешт у цій справі завершився, оскільки згідно із законодавством термін такого запобіжного заходу під час здійснення досудового розслідування не може перевищувати 6 місяців.

При цьому Медведчук залишається під домашнім арештом в рамках розслідування іншої кримінальної справи про державну зраду і контрабанду вугілля з окупованого Донбасу.

“Кримська справа” стосується розробки газового родовища “Глибоке” на шельфі Чорного моря. За версією слідства, нардеп вступив у змову з російськими чиновниками для видобутку там корисних копалин.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *