У Києві забудовники перетягнули на свій бік навіть Верховний суд

Територія екопарку «Осокорки» знову під загрозою забудови. Верховний Суд не задовольнив позов громадської організації «Екопарк Осокорки». Її представники позивалися до Державної архітектурно-будівельної інспекції та твердили, що дозвіл на зведення електричної підстанції у прибережній зоні є незаконним. Верховний Суд дозволив ТОВ «Контактбудсервіс» будувати на березі озера Небреж.

Проте ГО «Екопарк Осокорки» чекає на ще одне засідання Верховного Суду, але вже в іншій справі. 16 жовтня об 11:00 активісти спробують у судовому порядку скасувати дозволи ДАБІ на будівництво 43 будинків на 23-27 поверхів ЖК «Патріотика на озерах».

Перша справа, яку активісти програли у Верховному Суді, стосувалася дозволу на будівництво підстанції «Аркада».

«Колегія суддів вважає, що суд апеляційної інстанції дійшов помилкового висновку про те, що відповідач (ДАБІ, – прим. ЧЕСНО) зобов’язаний був відмовити ТОВ «Контактбудсервіс» в наданні дозволу на виконання будівельних робіт з будівництва підстанції ПС 110/10кВ «Аркада» 3 КЛ 110кВ «ТЕЦ-5-Аркада» з підстав, передбачених п.2,3 ч. 4 ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», – ідеться в рішенні суду.

«За встановлених обставин, суд першої інстанції дійшов обґрунтованого висновку про відмову у задоволенні позовних вимог, а суд апеляційної інстанції помилково скасував законне і обґрунтоване рішення суду першої інстанції», – переконані судді Верховного Суду.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *