Трасс обіцяє йти по слідах Джонсона: Як прем’єр я буду найбільшим другом України

Міністерка закордонних справ  кандидатка у прем’єри Великої Британії Ліз Трасс обіцяє бути «найкращим другом України», як нинішній глава британського уряду Борис Джонсон.

«Як прем’єр-міністерка я буду найбільшим другом України, піду стопами Бориса Джонсона», – сказала вона.

Трасc запевнила, що «повністю зобов’язується гарантувати», що російський диктатор Володимир Путін зазнає невдачі в Україні та стратегічної поразки – а РФ «буде обмежена в майбутньому»

Вона додала, що зараз не час говорити про компроміси та поступки «жахливому диктатору». Вона також обіцяє одразу зателефонувати президенту Володимиру Зеленському у разі обрання прем’єром.

«Я – кандидатка, якій британський народ може довіряти щодо України, і якій вони можуть довіряти щодо захисту нашої свободи вдома та за кордоном», – підсумувала Трасс.

  • 7 липня Джонсон подав у відставку з посади лідера Консервативної партії через урядову кризу. Він залишиться прем’єром до осені, коли оберуть нового лідера.
  • Трасc та ексканцлер Скарбниці Ріші Сунак вийшли у фінал боротьби за посаду лідера консерваторів. Трасc є фаворитом, лідера 160 000 членів Консервативної партії мають обрати до 5 вересня.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *