Стало відомо, яким буде новий турецький танк

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушолу уточнив, яким буде турецький основний бойовий танк Altay. Зокрема, стало відомо, що він піде в серію з південнокорейським двигуном.

Відомо, що маса Altay становить 60 тонн, він може розвивати швидкість до 70 км/год. Машина має систему бронювання від компанії Roketsan, а також системи активного захисту і управління вогнем Aselsan. У танка є 120-мм гладкоствольна гармата, яка є копією розробки Rheinmetall.

Туреччина і Південна Корея вже підписали відповідну угоду. Раніше повідомлялося, що компанія BMC, що отримала контракт на поставку турецькій армії танків Altay, вела переговори по двигуну з двома південнокорейськими компаніями Doosan Infracore Co. і S & T Dynamics Co.

Даний танк домовилися створити Міністерство оборони Туреччини разом з турецькою компанією Otokar. У свою чергу, ця компанія уклала угоду з південнокорейською Hyundai Rotem про спільну розробку нової бойової машини.

Раніше планувалося, що Altay отримає або німецький двигун, або агрегат власної розробки. Однак тепер стало ясно, що там буде стояти південнокорейський двигун.

Варто зазначити, що танк практично готовий до серійного виробництва – не вистачало тільки двигуна.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *