США доставили в космос військовий вантаж

Поки РФ намагається знищіти Україну, грає роль жандарма Європи, бряцає застарілою зброєю, США не втрачає часу та розвиває свій військовий потенціал. Так, компанія United Launch Alliance (ULA) успішно вивела на проміжну орбіту засекречений супутник Національного управління військово-космічної розвідки США.

Як повідомляє ULA, запуск місії NROL-82 здійснювався за допомогою надважкої ракети Delta IV Heavy.

Для конфігурації Heavy це став 13-й запуск. Ця двоступенева одноразова ракета виробництва компанії Boeing найважча у сімействі Delta. Один її запуск обходиться в мінімум у $400 млн. Ракету називають «палаючою» через особливості її запуску — за кілька секунд до відриву для охолодження двигунів в систему подається рідкий водень, який різко запалюється. У момент запуску здається, що ракета зараз вибухне, але це особливість Delta IV Heavy.

Що саме виводила ракета у рамках NROL-82 невідомо. На сайтах і форумах любителів космосу вважають, що на орбіту вийшов 19-тонний розвідувальний супутник KH-11 (18) Kennen компанії Lockheed Martin, який (ймовірно) може робити знімки Землі до 15 см на піксель.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *