Скільки грошей отримав бюджет від «гральних» ліцензій

Ще один спосіб покрити дефіціт бюджету — ігрозалежні громадяни. Свого часу ігроманія настільки оволоділа українцямі, що навіть корумпована наскрізь влада і поліція вимушені буди прикрити гральні заклади, що стояли на кожному розі. Але наразі справи у держави взагалі кепські, тому довелось повернути цю «кормушку»… на жаль, як виявилось, продаж «гральних» ліцензій виявилась марною — дохід не покрив навіть 3 млрд дефіціту Пенсійного Фонду.

Протягом чотирьох місяців український бюджет отримав більше 510 мільйонів гривень за ліцензування грального бізнесу в Україні. Такі цифри було названо під час пресконференції «Соціальна відповідальність грального бізнесу», яка відбулася 30 квітня.

За словами економічного експерта, кандидата наук державного управління Юрія Гаврилечка, протягом року одержана сума від продажу ліцензій може сягнути одного мільярда гривень. Зокрема, купівля іще трьох ліцензій планується до 18 травня.

«Доки не ухвалять податкові зміни, варто врегулювати три важливі питання – ставку оподаткування, скасувати потрійне оподаткування і встановити неоподатковану суму, яка не буде «згорати» для гравців-фізичних осіб. Для того, щоб люди могли розуміти, що можуть винести із того ж казино кошти без сплати податків. Досвід більшості країн демонструє, що дуже великих виграшів, так само як і програшів, не так багато. Тому встановлення такого грошового мінімуму, що не «згорає», може заспокоїти громадян тим, що їм не треба буде декларувати отримані гроші та хвилюватися, що податкова щось з ними зробить», – пояснив Гаврилечко.

Крім того, під час зустрічі експерти зауважили, що в Україні необхідно покращувати імідж грального бізнесу. Як наголосив перший заступник голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей Борис Баум, якщо цього не зробити, вірогідність підтримки суспільства буде мінімальною, а призиви до референдумів не зменшаться.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *