Схема привласнення бюджетних коштів ціною здоров’я українців

12.04.2019 АТ «Укргазвидобування» в особі філії «Шебелинкагазвидобування» оголошено тендер на зукапівлю послуг ШГВ19П-011 90520000-8 Послуги у сфері поводження з радіоактивними, токсичними, медичними та небезпечними відходами (Вивіз та утилізація відходів буріння). Сума тендеру — 10 390 430 грн з ПДВ.
П’ятьма учасниками подано свої тендерні пропозиції із зазначенням пропонованих сум для укладення договору з Замовником, серед них і Товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «НОВІНТЕХ» (10 390 430,00 грн) – що була найвища ціна. За результатами аукціону ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» в першому раунді понизив свою ціну на мінімальний крок пониження до 10 180 430,00 грн., а потім в третьому раунді понизив ціну до 9 970 430,00 грн., що також не є найвищою. Важливо зауважити, що жоден з учасників, крім ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» не понижував запропонованої ціни. За результатами аукціону ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» зайняв друге місце.
Аукціон відбувся 23.04.2019.

Вказане може свідчити про те, що посадові особи ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» були впевнені, в тому, що в разі зайняття не останнього місця за результатами аукціону, вони будуть визнані переможцями в оголошеній закупівлі за ідентифікатором закупівлі UA-2019-04-12-002596-a.

Після проведеного аукціону, 26.04.2019 посадовими особами тендерного комітету Замовника було дискваліфіковано учасника, який запропонував найнижчу ціну за результатами аукціону ТОВ «ВО Екохім».

Після чого, 13.05.2019 тендерним комітетом Замовника з порушенням вимог тендерної документації Замовника та Закону України «Про публічні закупівлі» обрано переможцем ТОВ «НВП «НОВІТЕХ». Порушення тендерної пропозиції ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» полягають в наступному:

Учасник надав копію Статуту, але ця копія завірена печаткою Учасника та підписом третьої особи — фізична особа з ініціалами І.А. (прізвище вказано нерозбірливо) яка не займає посаду директора ТОВ «НВП «НОВІНТЕХ». Також не надана довіреність цій фізичній особі від ТОВ «НВП «НОВІНТЕХ» на право підпису/засвідчення копій документів.

Друге порушення. В Додатку 9.1. до Документації закупівлі міститься зразок тексту банківської гарантії, яку Учасник повинен був надати в складі своєї пропозиції. Всупереч цій вимозі, Учасник надав текст банківської гарантії який не відповідає зразку встановленому в Додатку 9.1. до Документації закупівлі. А саме, в тексті банківської гарантії відсутня наступна частина тексту «усі платежі за гарантією мають бути здійснені банком-гарантом на користь Бенефеціара незалежно від будь-яких заперечень або оскаржень принципала або будь-якої третьої особи».

Третє порушення. У документі «Технічні вимоги і якісні характеристики та основні умови…» не зазначено, що Виконавець (Учасник) МАЄ діючу ліцензію, паспорт місця видалення відходів , технологічний регламент та ін. А також не зазначено, що Виконавець (Учасник) БУДЕ виконувати технологічне завдання, відповідно до п.5 Технічних вимог. Учасник вказав лише про наміри, що унеможливлює впевнитися про те, чи дійсно ТОВ «НВП «Новінтех» буде виконувати технічне завдання відповідно до технічних вимог, якісних характеристик та основних умов, які будуть включені до Договору про закупівлю.

П’яте порушення. Відповідно до вимог Таб. 1, Учасник повинен був надати довідку про наявність машин, механізмів та обладнання необхідних для виконання договору. Де також зазначено, що, вимоги до машин, механізмів та обладнання зазначені в п.5 «Вимоги до Виконавця» в Додатку №2 «Технічне завдання».

Враховуючи саме таку вимогу щодо наявності у Учасника машин, механізмів та обладнання, наводимо перелік того що відповідно до поданих документів Учасника в нього є відсутнім: 1. Автомобільні ваги відсутні на полігоні (в договорі на захоронення відходів відсутні положення про можливість використовувати автомобільні ваги на полігоні). 2. В довідці про наявність матеріально-технічної бази, Учасник не вказав про наявність: спеціально підготовлених вантажівок-самоскидів, відкритих автомобілів-довгомірів з спеціальними герметичними контейнерами, парк ємностей об’ємом не менше 400м3. 3. Відсутня інформація щодо наявності GPS-навігаторів у кожному транспортному засобі.

Шосте порушення. Відповідно до таб. 1 Документації закупівлі, наявна вимога наявності в договорі на захоронення визначення та обов’язком орендатора або орендодавця сплати податку за остаточне розміщення відходів буріння. Таке положення в наданому ТОВ «НОВІНТЕХ» договорі відсутнє. Сьоме порушення. В наданій довідці про досвід виконання аналогічного договору відсутні відомості про адресу та контактний телефон / факс, контактну особу замовника. Восьме порушення. Відповідно до вимог Таб. 1 та Таб. 2.1. Документації закупівлі, Учасник повинен був надати документи що стосуються субпідрядників яких Учасник планує залучати для виконання своїх зобов’яань. Але, всупереч такій вимозі, Учасник не надав: паспорт та ІПН керівника субпідрядників. Не надано довідку про кадрові ресурси від субпідрядника ТОВ «ПЕРЕРОБЛЮЮЧИЙ ЗАВОД». Не надано довідку про виконання аналогічних договорів субпідрядником ТОВ «ПЕРЕРОБЛЮЮЧИЙ ЗАВОД».

 

Вказане може свідчити про злочинну змову посадових осіб філії «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування» та ТОВ «НВП «НОВІТЕХ» з метою привласнення грошових коштів АТ «Укргазвидобування».

 

 

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *