Samsung захістила свої смартфони від підслуховування

Samsung нарешті вирішила проблему в своїх смартфонах, яка дозволяє хакерам підслуховувати розмови власника пристрою. Так, сама ту проблему, про яку раніше повідомляли експерти Check Point Research. Йдеться про неприємну вразливість процесорів Qualcomm, яка ставить під загрозу мільйони смартфонів Android.

Ця проблема теоретично дозволяє хакерам встановлювати шкідливе програмне забезпечення та отримувати доступ до списку викликів, історії відправлених повідомлень і навіть записувати дзвінки користувачів. Хороша новина для власників пристроїв Samsung полягає в тому, що вони захищені від нової загрози.

Більшість пристроїв вже отримали необхідне оновлення, а Samsung вже готує наступне. Розповсюдження додаткового патчу розпочнеться наступного місяця. Таким чином, навіть старі моделі смартфонів будуть захищені від порушень безпеки процесорів Qualcomm.

За офіційними даними Samsung, кожен пристрій компанії отримає рівень безпеки Android Patch Level у травні 2021 року. Компанія навіть закликає користувачів частіше перевіряти наявність доступного оновлення для негайної інсталяції.

Аналітики підраховують, що близько 40% усіх пристроїв Android перебувають під загрозою, а інші компанії також працюють над виправленнями, щоб забезпечити безпеку смартфонів.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *