Роз’яснення щодо застосування РРО навіть для торговців OLX

Глава Державної податкової служби Сергій Верланов розповів, яким буде алгоритм роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО), процедура видачі електронних чеків та отримання “кешбеків”:

“Встановлюється програма в телефоні чи комп`ютері. Вона підв`язується до електронного кабінету.

Там ти реєструєшся як фізособа-підприємець, і реєструєш свою касу. Вказуєш — що торгуєш там-то і там-то, вводиш свою номенклатуру товару. Наприклад, зошит, олівці, альбом.

До тебе підходить людина [покупець]. Ти відповідно скануєш QR-код, вибивається номенклатура і ти натискаєш кнопку “Фіскалізувати”.

Ця інформація про набір товарів іде на сервер ДПС, а сервер ДПС присвоює цьому фыскальний номер і відправляє назад у смартфон. Потім коли фіскалізовується, видається чек, у кінці з QR-кодом.

Далі є три опції.

Опція номер один: покупець сканує цей QR-код своїм телефоном і собі його запам`ятовує.

Друга — в нашому програмному рішенні є відправити у Viber, месенджер тощо. Тобто можна ввести свій номер телефону, відправити і до тебе приходить цей чек з QR-кодом.

Третя — можна попросити продавця, якщо в нього є принтер, надрукувати цей чек з QR-кодом і відповідно собі його зберегти.

Четвертий варіант — можна переписати номер чеку чи його сфотографувати.

Що потім будуть люди робити.

Вони можуть зайти в свій електронний кабінет, там ідентифікуватися. Потім зайти в закладку «Перевірити чек», ввести туди фіскальний номер і дату чеку. Далі — пошук, і він тобі підтягується, точно такий же.

Ти звіряєш, якщо там є три [товарні] позиції, значить все добре. Якщо ж там не три позиції, а дві позиції, а однієї немає, то на цю одну позицію, якщо вона перевищує 850 грн, можна заповнити форму й отримати собі кешбек”.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *