РНБО забажало навести лад із подвійним громадянством чиновників

РНБО забажало хочаб реєструвати держлужбовців з подвійним (до речи, забороненим) подвіним громадянством. Для цього чиновників зобов’яжуть повідомляти про друге громадянство в деклараціях.

Рада національної безпеки та оборони пропонує додати до декларації про доходи, які зобов’язані публікувати державні службовці та кандидати на такі посади, додати графу про наявність другого громадянства.

«Має обов’язково там бути додана нова графа стосовно того, чи мають ці люди громадянство інших країн або посвідку на проживання на території тої чи іншої країни. Це має бути обов’язково для тих громадян, які заповнюють декларації», — повідомив за результатами засідання секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, наразі за законом про запобігання корупції щорічні декларації мають заповнювати близько мільйона українців.

«Таких громадян у нас в країні приблизно близько 1 млн на рік. І це буде обов’язково для всіх. І якщо ВР прийме закон про олігархів, вони так само мають заповнювати декларацію і вказувати своє громадянство у разі наявності іншого громадянства», — наголосив він.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *