Рим запланував позбутися від дизельних авто до 2024 року

Італійський Рим може повністю відмовитися від використання дизельних автомобілів. Місцева влада прийшла до того, що варто ввести деякі обмеження щодо дизельного транспорту та заборонила пересування по столиці приблизно мільйона авто.

Так, до 2024 року місто повністю позбудеться шкідливих викидів, а для цього необхідно спочатку відмовитися від дизельних машин. Але відразу позбавляти їх можливості пересування не збираються, але доведеться дотримуватися деяких правил.

Надалі дизельним автомобілям, мікроавтобусам, вантажівкам і звичайним автобусам у години пік по вівторках заборонено пересуватися вулицями Риму, а водіям більш небезпечних для атмосфери машин влада радить залишатися вдома від світанку до сутінків.

До речі, в Італії було визначено норму забруднення дрібними частинками (PM10) 50 мкг на кубічний метр. Якщо показник вище допустимого обмеження – це небезпечно для здоров’я.

У місцевих нафтових компаніях обурюються, що рішення влади нічим не виправдане і мало чим може допомогти навколишньому середовищу. За їх словами, від цього нововведення постраждає багато громадян, а екологія від цього кращою не стане.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *