Раптово: від коронавірусу може постраждати Apple

Спалах коронавіруса в Китаї може поставити під загрозу виробництво нових телефонів Apple. Не секрет, що велика частина виробничих потужностей Apple зосереджена в Китаї, саме томукомпанія напряму залежить від ситуації в регіоні.

Багато моделей iPhone, iPad і Apple Watch збираються на заводах Foxconn і виробничих майданчиках Pegatron Corp, які розташовані в декількох сотнях кілометрів від закритого на карантин міста Ухань.

Повідомляється, що в ланцюжку поставок Apple залучені мільйони людей, більшість з яких останні кілька днів перебуває вдома, і поки невідомо, чи просила компанія співробітників залишатися по домівках і надалі, щоб запобігти поширенню вірусу.

На думку представника Moor Insights & Strategy, ймовірність збою в виробничому ланцюжку Apple досить висока. Проблеми можуть виникнути в поставках сировини, виробництві, складанні, тестуванні і доставці. Вся справа в складній ситуації, що виникла в країні після інтенсивного поширення коронавірусу, зазначає експерт.

Патрік Мурхед вважає, що найімовірніше, Apple зможе уникнути труднощів у виробництві лінійки iPhone 12, яка повинна вийти у вересні. Але виробничі плани нового iPhone SE, реліз якого заплановано на лютий, можуть порушитися. Однак ходять чутки, що Apple готова до будь-яких екстремальних ситуацій.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *