Рада прийме декілька законів про сміття

У Верховній раді анонсували напрацювання низки спеціальних законопроектів про відходи. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Так, голова комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко провів робочу зустріч з представниками ЄС в Україні, на якій сторони обговорили законодавство про відходи.

За словами Бондаренка, для того, щоб рамковий закон про управління відходами, який наразі напрацьовують, почав повноцінно працювати, треба прийняти низку спеціальних законів.

«Потрібно буде прийняти низку спеціальних законів — це відходи електронного обладнання, тара і упаковка, розширена відповідальність виробника, як основний економічний механізм та інші. Комітет на цьому етапі буде звертатися до Європейської комісії про допомогу, враховуючи значний досвіт у розвитку цієї сфері і можливість імплементації українського законодавства до європейського. Перед парламентом стоїть важливе завдання створити весь комплекс законодавчої бази у стислі строки», — вказано у повідомленні.

У свою чергу представники ЄС підтримали пропозиції щодо підготовки рамкового закону про управління відходами та запевнили, що в усіх регіонах України підприємці чекають цього закону. За їх словами, після його прийняття документу питання інвестицій у цю сферу будуть вирішуватися набагато простіше.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *