Побутові батареї Tesla Powerwalls об’єднають у віртуальну електростанцію

Побутові батареї Tesla Powerwalls будуть працювати в межах нової технології віртуальної електростанції. Технологія розроблена компанією Swell Energy і вперше буде опробувана на Гаваях.

У поєднанні з сонячною батареєю акумуляторні батареї створюють розподілену енергетичну систему потужністю 80 МВт/100 МВт-год.

Віртуальна електростанція складається з розподілених енергетичних ресурсів, наприклад, домашніх сонячних панелей і батарей, об’єднаних у мережу для забезпечення потреб клієнтів і більш ефективного управління.

Ця ідея стає все більш популярною в останні роки паралельно з процесом закриття електростанцій на викопному паливі.

Нова розподілена електростанція повинна буде забезпечити чистою енергією приблизно 6000 будинків на Оаху, Мауї та Гаваях. Потужність системи, що складається з сонячних ферм і акумуляторів Powerwall, складе 80 МВт.

Каліфорнійська компанія Swell Energy з Tesla вже реалізувала кілька проєктів зі створення віртуальних електростанцій. Одним з найвідоміших є проєкт віртуальних електростанцій у Південній Австралії, де компанія Tesla оголосила, що досягла угоди з урядом про встановлення сонячних батарей та електромереж до 50 тисяч будинків.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *