Під Києвом збудують завод для утилізації тари з пестицидів

Німецький інвестор планує побудувати в Україні лінію для переробки тари з-під пестицидів неподалік від Києва. Фінальне рішення ще не прийнято, проте згідно планів завод планується запустити до кінця 2019 року. Про це розповів Віктор Погорілий, координатор Агрохімічного комітету Європейської бізнес асоціації, пише agro.guide.

Перероблена тара зможе використовуватися для промислових цілей, наприклад, виробництва оболонки для кабелю, каналізаційних люків, різного типу каналізаційних труб. Частина піде на повторне виробництво такої ж тари.

Фактично після промивання розчинами пластик стає на 99,9% чистим, тому сфера використання — дуже широка, говорить Погорілий. Звісно, є обмеження на зберігання у ньому харчових продуктів.

«Подібні міні-виробництва уже існують в Україні. Але головна їх проблема полягає не в самій переробці, а в логістиці. Необхідна велика кількість вантажівок, які їздитимуть і збиратимуть сировину для переробки. Тому утилізовується не все. Частину скупають фальсифікатори, які заливають в оригінальну тару свої підробки», — зазначив Віктор Погорілий.

Для прикладу минулого року під Києвом було виявлено великий цех нібито з переробки тари. Насправді ж її мили і використовували для фальсифікату.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *