Перше «золото» на ОІ-2020 приніс борець Жан Беленюк

Перше золото Олімпійських ігор у Токіо приніс українець Жан Беленюк. Він виграв в фіналі у триразового призера чемпіонатів світу — угорця Віктора Лорінца.

Для Беленюка фінал Олімпіади у Токіо став другим у кар’єрі. У 2016 році він також дійшов до цієї стадії, але у підсумку виборов лише «срібло», поступившись росіянину Давіду Чакватадзе.

У фіналі вагової категорії до 87 кг зустрічалися перший та другий номери рейтингу. При цьому Беленюк був другим номером — Лорінц його очолював.

Беленюк був другим українським борцем, який вийшов у середу, 4 липня, на фінальну сутичку. Перед українцем Парвіз Насібов намагався здобути «золото» у вазі до 67 кг, але програв у фіналі іранцеві Мохаммадреза Гараї.

Перед сутичкою Беленюк звертав увагу на Лорінца. Він зазначав, що неодноразово з ним зустрічався і мав позитивну статистику сутичок, не програвши жодної.

Це вдалося Беленюкові і у фіналі Олімпійських Ігор. Представник Полтавщини виборов «золото» Олімпіади-2020.

Перший бал за активність здобув Лорінц. Але Беленюк миттєво вийшов із партеру та піднявся. Стартова 3-хвилинка закінчилася з мінімальною перевагою угорця, але за контролем сутички з боку українця.

Беленюк заробив бал на початку п’ятої хвилини сутички. А потім у партері заробив ще чотири очки завдяки двом накатам!

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *