ООН зацікавилось природою Закарпаття

20 грудня Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса відвідали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Як повідомили спостерігачі СММ ОБСЄ Ерік Кроу і Лешек Кочік, у цьому році Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розширила коло своїх завдань і надає підтримку забезпеченню сталого управління водними ресурсами, реагуванню на виклики кліматичних змін та екологічної безпеки в цілому.

Начальник БУВР Тиси Олег Кисіль детально інформував спостерігачів про завдання БУВР Тиси, особливості річкового басейну, функціонування водогосподарського комплексу в Закарпатті, водні ресурси краю, роботу спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «Тиса», катастрофічні паводки, реалізацію і недостатнє фінансування державної комплексної програми протипаводкового захисту в басейні р.Тиса, водоспоживання і потребу в реконструкції очисних споруд, міжнародне співробітництво на прикордонних водах.

Учасники зустрічі домовились про регулярний обмін інформацією та продовження співпраці.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *