Незаконним виловом риби в Тузловських лиманах займется Мінекоенерго

На базі Міністерства енергетики та захисту довкілля України створять робочу групу для врегулювання ситуації щодо незаконного вилову риби та інших біоресурсів в акваторії Тузловських лиманів.

У робочу групу увійдуть представники Мінекоенерго, Державної прикордонної служби України, Державного агентства рибного господарства України, Державної екологічної інспекції України та національного природнього парку «Тузловські лимани».

Під час роботи вказаної групи буде встановлено законність промислового вилову чорноморської кефалі рядом підприємств в акваторії лиманів та дотримання екологічного законодавства України.

Зазначимо, що в рамках рибоохоронного рейду співробітниками Чорноморського басейнового управління Держрибагенства встановлено порушення правил промислового рибальства обслуговуючим кооперативом «Граніт — 2». Підприємство, використовувало заборонені знаряддя лову — «гарди». Збитки від вилову кефалі становлять понад 2 тис грн.

Також, у ході позапланової перевірки Держекоінспекції, встановлено порушення природоохоронного законодавства, а саме – засмічення земель водного фонду відходами деревини та виявлено проведення днопоглиблювальних робіт без відповідного дозволу.

У зв’язку з цим, складено 7 протоколів про адміністративні правопорушення, винесено 5 постанов про накладення адміністративного стягнення на суму понад 4 тис грн, 2 протоколи вже передано до суду для відповідного реагування.

Своєї протиправною діяльністю товариство занесло збитків державі за засмічення земель водного фонду на суму майже 420 тис грн, а за проведення днопоглиблювальних робіт без дозволу – майже на 13 тис грн.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *