Mercedes і Bosch представили систему автоматичного паркування

Mercedes і Bosch разом с Арсоа представили систему автоматичного паркування автівкі. загалом два німецьких гіганта технологічної індустрії ще у 2017 році вперше продемонстрували аподібну систему, а у 2019 році вони отримали зелене світло на установку системи в громадських гаражах. Тепер вони об’єдналися з компанією Apcoa з управління парковками в аеропорту, щоб встановити одну з систем в головному аеропорту Штутгарта, рідного міста Mercedes.

Ви просто їдете до призначеного місця висадки біля в’їзду на автостоянку, виходьте і потім за допомогою програми для смартфона відправляєте автомобіль на призначене місце для паркування. Система заснована на датчиках і камерах, розроблених Bosch, встановлених як в гаражі, так і в останніх автомобілях Mercedes, продемонстрованих на новому S-клас 2021 року. Пізніше машина повертається до місця висадки таким же чином.

Оскільки двері відкривати не потрібно, машини потенційно можна припаркувати набагато ближче один до одного. Mercedes заявляє, що в гаражі можна розмістити на 20% більше автомобілів, якщо вони будуть припарковані ближче.

Mercedes і Bosch тісно співпрацювали з Apcoa, щоб інтегрувати свою власну систему з системою бронювання та оплати компанії з управління парковками, що ще більше спростило завдання для майбутніх користувачів системи.

Система Mercedes і Bosch знаходиться на рівні 4 за шкалою самокерування автопілотів, оскільки водій не потрібен, хоча існують жорсткі обмеження на те, де автомобіль може управляти сам. Проте, автоматизований дворецький – лише один з ключових кроків на шляху до повністю автономних автомобілів.

В цей час автоматизований дворецький Mercedes і Bosch все ще знаходиться на випробуваннях, але після успіху випробування система скоро стане комерційно доступною. Apcoa прагне розширити систему до більшої кількості своїх гаражів. Компанія управляє приблизно 1,5 мільйонами окремих місць в 9500 гаражах в 13 країнах Європи.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *