Ляшко планує вакцінувати 23 млн українців

Головний санітарний лікар Віктор Ляшкоро плани МОЗ вакцінувати 23 млн українців. Для виконання плану потрібно 40 млн доз вакцини.

«Нам потрібно охопити 23 млн населення. Я розумію, що для цього нам треба буде 40 мільйонів доз… Ми розпочинаємо вже підготовку кабінетів щеплення і мобільних бригад. І так у нас прописано до I кварталу 2022 року — за цей період ми готові і зможемо… охопити щепленнями 23 млн населення», — розповів Ляшко.

Він нагадав, що у бюджеті-2021 на закупівлю вакцин закладено 2,6 млрд грн. Крім цього, Україна гарантовано отримує 8 млн безкоштовних доз препарату в межах ініціативи COVAX, а уряд веде переговори про виділення ще 8 млн.

За словами Ляшка, МОЗ вже почало підготовку кабінетів щеплення і мобільних бригад, а очільник відомства Максим Степанов найближчим часом підпише Національний план імунопрофілактики. Документ, який оновлюватиметься щонайменше кожні два тижні, міститиме свіжу інформацію про вакцину, графік її постачань та кількість одержуваних доз.

Головний санітарний лікар також рекомендує спиратися на вакцини, які можуть зберігатися за температур від + 2°C до + 8°C. До них, зокрема, належить AstraZeneca.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *