Конкурент SpaceX випробував космічний безпілотник (відео)

Космічна компанія Джеффа Безоса виконала черговий суборбітальний запуск ракети New Shepard. Інженери Blue Origin, яка належить Джеффу Безосу, вдало випробували систему багаторазового носія і капсули без пілота. Обладнання розроблено для подальших пілотованих польотів у космос. Як і в минулі 14 запусків, цього разу на борту не було людей.

Ракета New Shepard висотою з п’ятиповерховий будинок стартувала з випробувального полігону Blue Origin в штаті Техас. Вона розвинула максимальну швидкість 3596 км/год. Після відділення капсула з манекеном «Скайуокером» продовжила підйом до позначки в 107 км над рівнем моря, а ракета-носій злетіла на 106 км.

Ракета New Shepard відправилася назад до Землі і знову включила єдиний двигун BE-3, який допоміг ракеті опуститися на посадковий майданчик приблизно в трьох км від старту. Тим часом капсула майже три хвилини провела у невагомості на кордоні космосу, після чого, приблизно через 10 хвилин після старту, повернулася назад, розкривши комплект з трьох парашутів.

Місія NS-15 була, за словами компанії, перевіркою перед польотом астронавтів. Команда з чотирьох директорів Blue Origin наділи скафандри і відрепетирували низку стандартних предполітних процедур на стартовому столі. Вони піднялися на вежу, занурилися у капсулу, закрили люк і зв’язалися з центром управління. За 15 хвилин до старту вони покинули майданчик.

Blue Origin не повідомляє, коли саме чекати першого пілотованого запуску – під час прес-конференції представники компанії заявили лише, що це станеться «скоро». Спочатку Blue Origin орієнтувалася на початок комерційних польотів до кінця 2020 року.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *