Google поліпшив Chrome для смартфонів

В Google, незважаючи на довгі тестування нового інтерфейсу мобільної версії Chrome з ключовими елементами управління в нижній частині екрана, вирішили спробувати інший підхід до організації навігації всередині програми.

За замовчуванням в Chrome для доступу до списку відкритих вкладок необхідно натискати на відповідну кнопку в верхній частині дисплея або робити звідти свайп вниз. В останній бета-версії Chrome для Android виконувати цю операцію стало зручніше. Після активації нової експериментальної опції в нижній частині екрана з’являється додаткова панель з усіма відкритим вкладках. Натискання на ту чи іншу іконку відкриває відповідну сторінку, а іконка «+» з правого краю дозволяє створити нову вкладку. Втім, на панелі відображаються лише логотипи сайту, тому коли відкриті кілька вкладок з одного сайту, переміщатися по ним важко.

Для активації нового інтерфейсу необхідно в бета-версії Chrome (збірка не нижче 84) ввести в пошуковий рядок chrome: // flags / # enable-conditional-strip і виставити Enabled для відповідної опції. Після цього буде потрібно перезавантаження браузера.

Поки не ясно, коли ця зміна з’явиться в стабільній версії Chrome. Втім, Google може переробити цю надбудову або зовсім видалити, як було з багатьма експериментальними функціями до цього.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *