Знешкодження заражених медичних відходів

Французька компанія Tesalys представила мобільну установку, в якій можна знешкодити одноразові маски та халати. Ця установка була розроблена для зменшення розповсюдження коронавірусу.

У звичайних умовах COVID-19 зберігається до 3 тижнів, тобто, відходи заражених людей при транспортуванні все ще небезпечні для оточуючих. Але проблема вирішується, якщо їх утилізувати на місці. Пристрій подрібнює відходи та знезаражує їх паром при температурі від 135 ° С (дослідження показали, що вірус гине під впливом температури 56 ° С за 15 хвилин).

Перший подрібнювач вже передали до китайського міста Ухань — осередок епідемії. За годину він може переробити від 5 до 100 кг відходів. У планах поставити в Китай ще 50 таких установок.

Така додаткова система знезараження, для нашої держави непомірно складна в реалізації, адже в наших лікарнях немає коштів навіть на кінцеву утилізацію небезпечних медичних відходів.

На жаль в Україні проблемі утилізації медичних відходів не приділяєтеся такої  уваги, як в Європі.

Підприємства, які мають ліцензії на утилізацію, та обладнання для безпечного знешкодження відходів простоюють через брак коштів в лікарнях.

За для економії,  лікарні віддають небезпечні відходи недобросовісним компаніяк, які не мають  обладнання для утилізації. Також вартість, за яку  деякі компанії погоджуються забирати  в лікарнях відходи настільки низька, що утилізація просто неможлива. Тому, ці компанії замість передачі відходів кінцевому утилізатору  позбавляються їх в найближчих лісопосадках.

Вважаємо, що в Україні утилізації відходів потрібно приділити  значну увагу, адже не лише коронавірус може вбивати людей, алей тони неутилізованих небезпечних відходів.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *