Екологія святкує розкрадання 15 мільйонів бюджетних коштів?

Поки  Голова екоінспекції  України Ігор Яковлєв «віддувається» за розкрадання 15 мільйонів бюджетних коштів, отриманих за тіньовою схемою з  Укргазвидобування, його підлеглі святкують це на яхті.

Державна екологічна інспекція Столичного округу подає останні ознаки життя. Кінець свого існування Держекоінспекції працівники та керівництво вирішило відзначити з розмахом, гулянкою на катері по Дніпру.

Не боючись нічого держекоінспектори, які працювали з порушенням законодавства, погуляли на повну.

Згадаємо, що Держекоінспекція Столичного округу проводить перевірки суб’єктів господарювання за відсутності уніфікованої форми акту перевірки, що підтверджується листом Державної регуляторної служби України № 12280/0/20-18 від 19.12.2018 до Кабінету Міністрів України та листом виконуючого обов’язки голови Державної екологічної інспекції України. Вказане є порушенням статті 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», якою передбачено, що при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) посадові особи органів державного нагляду (контролю) зобов’язані використовувати виключно уніфіковані форми актів.

Тобто, інспектори Держекоінспекції Столичного округу замість того, щоб сприяти законодавчому врегулюванню механізму реалізації обов’язків інспекції щодо дотримання природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, вони проводили незаконні перевірки підприємств з метою наповнення своїх кишень готівкою та суперечили інтересам служби та конституційно закріплених прав.

Як відомо, Держекоінспекція Столичного округу займає приміщення в центрі Києва, поблизу станції метро Печерська, про те законність її розташування там під великим питанням. Чому керівництву інспекції Столичного округу не вирішить питання законності розміщення інспекції? Незаконно займаючи приміщення, керівництво інспекції не визнало за потрібне оплатити рахунки за електроенергію, про що свідчить відсутність електропостачання, що змусило відповідальних інспекторів працювати вдома, а про дії інших байдужих можна дізнатися з соціальних мереж та новин про відкриття кримінальних проваджень. Якби держінспектори хоч на хвилиночку задумалися скільки коштує для нас, громадян України, які добросовісно сплачують податки, заплатити їм заробітну плату, забезпечити паливом, можливо б вони не дозволяли собі таких витрат на гулянки.

Відчуваючи неминучий кінець свого зіркового часу та свою безкарність інспекція Столичного округу продовжує розчаровувати небайдужу до свого майбутнього громадськість.

Є загальновідомим фактом, що риба гниє з голови. Враховуючи провальне керування інспекцією Столичного округу, як могли призначити Сергієнка Юрія Вікторовича т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України? Зважаючи на його керування в найближчому майбутньому слід чекати на крах екологічної інспекції як такої в цілому.

 

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *