Донбасс: новий план Зеленського = старий план Порошенко

Як виявилось, новий план Зеленського щодо звільнення Донбасу та взяття пыд контроль Україною з’явився старим планом Порошенка. Про це доповів історик і ведучий, а також співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Він розповів про те, що запропонувала українська сторона, щоб налагодити ситуацію в східній частині країни.

«Ключове слово в цьому плані є «миротворці», а сам план, за словами Арестовича, нічим не відрізняється від плану екс-президента Порошенка. З 2017 року, коли вперше було озвучено питання щодо введення миротворчої місії на Донбасі, з тих пір пройшло 4 роки, але ніякого нового революційного прориву не запропоновано», — підкреслив ведучий.

За його словами, розширення спостережної місії ОБСЄ є найважливішим фактором щодо врегулювання ситуації на Сході України. Снєгирьов також пояснив, що миротворці діють не під егідою ОБСЄ, а під егідою ООН.

«Мандат цієї миротворчої місії повинен бути проголосований в Радбезі ООН і тоді Російська Федерація використовує своє право вето. Ми можемо піти через голосування, обійти наших сусідів. Але де гарантії, що ми наберемо 2/3 голосів?»,- задався питанням Дмитро Снєгирьов.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *