Cirque du Soleil став жертвою коронавірусу

Cirque du Soleil через коронавірус був вимушений 3 місяця не працювати. Внаслідок чого цей відомий цірк оголосив про банкрутство. Наразі компанія скорочує 3500 своїх співробітників. Про це повідомляє прес-служба Cirque du Soleil.

Cirque du Soleil, який базується в Монреалі (Канада), назвав причиною свого банкрутства «величезний збій і примусове закриття шоу в результаті пандемії Covid-19».

Компанія має намір реструктуризувати свій борг за допомогою канадського уряду і приватних інвестиційних компаній. Цирк оголосив тендер на участь у конкурсі з боку своїх найбільших спонсорів, у тому числі з багатонаціональних приватних інвестиційних компаній зі США, Китаю та Канади на 420 мільйонів доларів. Передбачається, що ця пропозиція стане відправною точкою в аукціоні для залучення інших учасників.

Компанія також отримала нове фінансування в розмірі 300 мільйонів доларів для «підтримки успішного перезапуску, надання допомоги постраждалим співробітникам і партнерам Cirque du Soleil і прийняття певних зобов’язань перед компанією», йдеться в повідомленні. Проблему ускладнює той факт, що виробництво шоу залишається призупиненим.

Щоб зупинити фінансові втрати, Cirque du Soleil звільнив близько 3500 своїх співробітників.

«Протягом останніх 36 років Cirque du Soleil був дуже успішною і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через Covid-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії», — сказав Даніель Ламарр, генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *