Apple: компанія могла б товарищувати навіть із Гітлером

Американська компанія «Apple» на вимогу Росії попала показувати на карті Крим як російську територію. Мабуть, це все, що потрібно знати про «настоящий» бізнес із Купертино.

Півострів, який за міжнародним правом вважається територією України і був анексований Росією в 2014 році, в додатках Apple Maps та Weather тепер позначений як частина Російської Федерації.

Однак користувачі Apple можуть побачити Крим російським, тільки коли перебувають на території Росії. За межами країни Apple не позначає регіон як російську територію.

«У Британії додаток Apple Maps показує кордон між Кримом і Херсонською областю як регіональний: так само виглядає кордон, наприклад, між Херсонською і Миколаївською областями України. А державні кордони відзначені більш яскравими лініями. У Керченській протоці в Apple Maps лінії немає жодної, але не на всіх картах зазначаються водні кордони між державами», — пишуть журналісти.

Наголошується, що в додатку Weather, що показує погоду в різних містах світу, Севастополь і Сімферополь позначені як російські міста — якщо користувач його відкриває в Росії. Користувачам у Великобританії додаток показує кримські міста без вказування країни.

Посольство України в США звернулося до Державного департаменту та компанії «Apple» через позначення анексованого Криму як російської території в своїх додатках. Про це йдеться в повідомленні на сторінці посольства у фейсбуці.

Українська влада зажадала від Apple виправити некоректне позначення Криму як частини РФ, а також звернула увагу Держдепу на ситуацію, що склалася.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко також відреагував на ситуацію. Він порівняв політичну помилку Apple з крадіжками чужих ідей, а також зазначив, що міжнародна політика — не сильна сторона компанії.

«Дозвольте мені пояснити ваші визначення, Apple. Уявіть, що ви кричите, що ваш дизайн і ваші ідеї, роки роботи, і частина вашого серця вкрадені вашим найлютішим ворогом, але водночас хтось неосвічений плює на ваш біль. Ось як ми себе почуваємо, коли ви називаєте Крим російською землею», — написав Пристайко в твіттері.

«Айфони — чудовий продукт. Однак, Apple, будь ласка, дотримуйтеся високих технологій та розваг. Міжнародна політика — це не ваша сильна сторона», — додав він.

Конкурент Apple, компанія Google, на території Росії теж показує кордон між півостровом і Херсонською областю як державний. А користувачі Google з Великобританії бачать в цьому місці особливу пунктирну лінію, яка відрізняється і від державних кордонів, і від регіональних. Таким самим жирним пунктиром на картах Google показуються межі невизнаного Північного Кіпру і Палестинської автономії.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *