Активиста «від екології» затримано за хабар в $30 тис.

13 серпня у Житомирі слідчі Слідчого управління ГУНП спільно із співробітниками УСБУ регіону та за процесуального керівництва прокуратури області затримали очільника однієї з громадських організацій. Чоловік вимагав 30 тисяч доларів США за неперешкоджання у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу.

Про це 13 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначено, що активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13 серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші, проте усі його дії відповідним чином зафіксовані.

«У ході досудового розслідування, розпочатого за ч.4 ст. 189 (Вимагання) ККУ, встановлено, що керівник громадської організації неодноразово звертався особисто та надсилав смс-повідомлення очільнику підприємства з вимогами сплати коштів (одноразово — 30 тисяч доларів США та щомісячно – по 5 тисяч доларів США) за неперешкоджання у його діяльності. У разі незгоди активіст обіцяв використати наявні ресурси громадськості для створення керівникові негативного іміджу та звільнення його у зв’язку з цим з посади», – йдеться у повідомленні.

Нині слідчо-розшукові заходи тривають та вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За подібні дії йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як стало відомо ЗМІ з власних джерел, мова йде про затримання керівника громадської організації «Захист та справедливість» Олександра Громова. Він також є керівником ГО «Молодіжне об’єднання «Молода опозиція». В липні цього року Громова обрали до складу громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 2 серпня 2019 року було підписане розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *