Українська стратегія Гройсмана піде у Раду

Екс-голова Уряду України (2016-2019) Володимир Гройсман візьме участь із своєю партією Українська стратегія у наступних виборах до Верховної Ради. Очікується, що вибори можуть відбутися вже у 2021 році через суттєве погіршення життя в країні.

Про це заявив лідер партії в інтерв’ю ЗМІ.

Українська стратегія Гройсмана перемогла на місцевих виборах до міської ради Вінниці та обласної ради Вінниччини. Посаду мера обласного центру вдруге обійняв представник партії Сергій Моргунов із підтримкою понад 65% виборців. Окрім того, представники партії очолили понад половину громад і отримали посади мерів у 11 з 18 міст.

Гройсман подякував за таку підтримку і зазначив:

– Для нас ключове значення тепер має партійне будівництво по всій Україні. Ми матимемо своїх представників у місцевій владі на Житомирщині, Харківщині, Миколаївщині, Франківщині та Донеччині. Наше завдання – професійна присутність у наступному українському парламенті. Будемо звертатись до людей за їхньою підтримкою, яку ми виправдаємо в парламенті.

За його словами, проведені місцеві вибори навряд чи стануть єдиним приводом до зміни розстановки сил у Верховній Раді.

– Причини будуть інші. У нас дуже складна фінансова і економічна ситуація, уряд випустив з-під контролю епідемію. Верховна Рада втратила довіру і це може бути причиною для дострокових виборів. Я такий сценарій не виключаю, – сказав Гройсман. – Ситуація буде погіршуватись дуже стрімко, а тому можливість дочасних виборів висока.

Останні соціологічні дослідження групи Рейтинг та Київського міжнародного інституту соціології дають Українській стратегії Гройсмана щонайменше 3% відсотків голосів виборців.

За даними Рейтингу, якби найближчої неділі в Україні проходили вибори до парламенту, кількість виборців, які визначилися і готові проголосувати за УСГ, перевищила б 3%. За даними КМІС – 3,7%.

Головний редактор Марина Жуковіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *